Daan van Doorn illustreert houtskool advertentie voor hamburgerlovers

13-11-2019 (17:54) - Creatie

Iedereen houdt van hamburgers, maar echte burger lovers hebben ze het liefste van een echte houtskoolgrill. Gourmet burger restaurant Mad Grill in Madrid bakt niet anders dan op houtskool en daarom maakte SuperHeroes AMS | NYC | SGP een outdoorcampagne voor de opening van hun nieuwste filiaal. De uitingen zijn geïllustreerd met dezelfde houtskool als waar Mad Grill de burgers op bakt.
 
SuperHeroes vroeg kunstschilder Daan van Doorn  om de hamburger met houtskool vast te leggen. Van Doorn is gespecialiseerd in stillevens en portretten en staat bekend om zijn hyperrealistische portretten van onder meer Prinses Beatrix en componist Philip Glass. De outdoor advertenties zijn geplaatst in metrostations in Madrid.
 
Niek Eijsbouts, creative director bij SuperHeroes: ‘In deze tijd van platgeslagen marketing zoeken we telkens naar betere manieren om aandacht te krijgen voor onze klanten. Een handgemaakte illustratie als deze brengt een advertentie tot leven. Net als bij handgeschilderde murals in steden als New York, staan mensen hier meer bij stil. Ze herkennen de authenticiteit en de liefde die erin is gegaan. En zo is het ook met het vakwerk van Mad Grill als het gaat om hun hamburgers.’
 

Credits

Bureau: SuperHeroes AMS | NYC | SGP
Copywriter: Fede Botella Padilla
Art-director: Diego Lauton de Oliveira
Creative director: Niek Eijsbouts
Executive creative director: Rogier Vijverberg
Illustrator: Daan van Doorn
Film & Fotografie: Jeroen Baars
 

 

Mad Grill - The Charcoal Ad from SuperHeroes | Amsterdam | NY on Vimeo.