De kleur van 2018: Ultra Violet

11-01-2018 (09:51) - Creatie

Wat hebben Prince, David Bowie, Jimi Hendrix en het sterrenstelsel met elkaar gemeen? Het is de kleur Ultra Violet, die staat voor individualiteit, spiritualiteit en werd door de popiconen ondersteund. Je komt het dit jaar vast enorm veel tegen, want volgens het Pantone Color Institute is het dé kleur voor 2018.


“We leven in een tijd van inventiviteit en verbeeldingskracht. Dit soort creatieve inspiratie staat voor PANTONE 18-3838 Ultra Violet, een op blauw gebaseerde kleur paars die ons bewustzijn en mogelijkheden naar een hoger level tilt”, zegt Leatrice Eiseman, executive director van Pantone Color Institute. “Van het ontdekken van nieuwe technologieën en het sterrenstelsel tot artistieke uitdrukking en spirituele reflectie, intuïtief geeft Ultra Violet de kleur weer naar wat gaat komen.”Pantone beschrijft Ultra Violet als een ‘uitdagende en doordachte paarse schaduw dat staat voor individualiteit en spiritualiteit'. Het refereert naar mysteries van de kosmos en het onbekende. Het is een symbool van originaliteit, ondersteunt door popcultuur iconen als Prince, David Bowie en Jimi Hendrix. Het moedigt ons aan om te experimenteren en inspireert ons om creatieve grenzen te verleggen.


meer dan een trend

Laurie Pressman, vice president van Pantone Color Instituut: “De Pantone Kleur van Jaar betekent zoveel meer dan wat een trend is in de wereld van design. Het is een weerspiegeling van wat er op dit moment nodig is in onze wereld.”De impact van de Pantone Kleur van het Jaar op de creatieve industrie is groot. Ultra Violet fungeert als hulpmiddel voor diegenen onder ons die visueel communiceren – het geeft een daadkrachtige toon die de sfeer van het huidige sociale en culturele klimaat symboliseert en speelt in op de behoefte om origineel, creatief en vindingrijk te denken.


galerij

Met ruim 100 miljoen visuele middelen biedt Adobe Stock een bron voor creatieven om de Kleur van het Jaar in te zetten.  In samenwerking met Pantone is er een galerij met afbeeldingen samengesteld die de essentie van Ultra Violet vastlegt, zowel esthetische kenmerken als conceptuele presentatie. Het is aan de creatieve industrie om te laten zien hoe inspirerend Ultra Violet is.Beelden: Adobe Stock