De Speld en Storyboard maken satirische innocent-minidocu

05-09-2017 (12:44) - Creatie

Antiheld Tom is de nieuwste creatie van De Speld en Storyboard. Tom is de hoofdpersoon in een satirische minidocu die werd gemaakt voor innocent drinks. Tom grijpt elke kans aan om de wereld (ongevraagd) een klein beetje beter te maken. 
 
De minidocu is onderdeel van de zomercampagne Super zijn is een koud kunstje, met als kernboodschap: je kunt iedere dag super maken door kleine dingen net iets beter te doen. Antiheld Tom gaat wat al te enthousiast te werk in zijn drang mensen te helpen dingen net iets beter te doen. 
 

Speldiaans

Het is een typisch Speldiaanse manier om de boodschap over te brengen. Zoals Benjamin van der Kloet, Marketing Manager innocent Benelux, het verwoordt: ‘De Speld is hét satirische platform van Nederland. Alles is slim geschreven, vaak op het randje, maar nooit er overheen. Bij innocent zijn we gek op goede copy. We zijn er zelf zo’n beetje groot mee geworden.’
 

Storyboard

Zowel het creatieve concept als de content is in samenwerking met Storyboard ontwikkeld. Naast de minidocu zijn er er vier korte snippets gemaakt waarin Toms (anti)heldendaden in beeld worden gebracht. Deze zullen te zien zijn op Facebook, YouTube en Instagram.