Dé taalvout van 2020 is bekend!

Dé taalvout van 2020 is bekend!

12-02-2021 (10:53) - Creatie

Dat je paarden, stieren en misschien zelfs een struisvogel kunt (proberen te) berijden, dat is algemeen bekend. Maar konijnen?! Volgens een bord dat vorig jaar buiten een restaurant stond met de boodschap 'Wij berijden ons konijn in eigen keuken' is het echt mogelijk. De uitglijder kreeg maar liefst 19% van de stemmen in de jaarlijkse Taalvoutjes-verkiezing en mag dan de titel 'Taalvout van het jaar 2020' dragen.
 
De afgelopen weken konden de fans van Taalvoutjes stemmen op de 24 grappigste, populairste en soms ook pijnlijkste taalvouten uit het afgelopen jaar. In een jaar waarin corona niet alleen het nieuws maar ook de Taalvoutjes-tijdlijn domineerde, is het extra opvallend dat een niet corona-gerelateerde vout de titel in de wacht heeft gesleept.
 

optreden bij illegale feesten

Dat corona toch niet helemaal ondergesneeuwd raakte blijkt wel uit de runner-ups: op de derde positie is een bord met de Engelstalige boodschap 'Please satanise your hands here' geëindigd en op nummer twee vinden we een Nu.nl-bericht waarin burgemeesters beloven te komen optreden bij illegale feesten.
 
Het platform Taalvoutjes, dat vandaag de negende verjaardag viert, zet ieder jaar traditiegetrouw de populairste taalmissers van het voorgaande jaar op een rij om vervolgens de ruim 500.000 fans op te roepen om te stemmen. Welke taalvout aan het eind van de verkiezing de eregalerij mag worden toegevoegd is ook voor Taalvoutjes zelf elk jaar weer een verrassing.
 
De tien populairste voutjes van 2020, evenals winnaars uit voorgaande jaren, kunnen bekeken worden op www.taalvoutjes.nl/grappigste-taalvout-2020.