Dept ontwikkelt nieuwe website voor Dierenopvang Amsterdam

27-09-2018 (13:36) - Creatie

Dierenopvang Amsterdam (DOA) heeft in samenwerking met digital agency Dept een splinternieuwe website gelanceerd. Het grootste asiel van Nederland wil daarmee het verhaal achter de ruim 2,000 honden, katten en konijnen die jaarlijks binnenkomen meer onder de aandacht brengen.


De nieuwe website is een grote eerste stap in de richting van digitale dienstverlening. Zo is het vinden van relevante informatie gemakkelijker geworden, nu mensen die een huisdier bezitten en zij die er een zoeken terecht kunnen op een voor hen bestemde pagina. Bovendien kunnen mensen nu online een afspraak maken om een dier te adopteren en zijn andere diensten die het aanbiedt duidelijker aangegeven, zoals een dierenpension, gedrags- en fysiotherapie voor huisdieren en verschillende workshops.


“Wat veel mensen niet weten is dat DOA veel meer is dan een asiel alleen”, vertelt Koen Schunselaar, senior program manager bij Dept. “De nieuwe website maakt het voor DOA makkelijker om informatie en allerlei praktische oplossingen te verstrekken en zo hun missie ‘alleen nog maar gelukkige huisdieren in heel Amsterdam’ te laten slagen.”


Marion Agema, program manager bij DOA: “Op de nieuwe website komt het unieke verhaal van elk dier veel beter naar voren. De katten, honden en konijnen die ter adoptie worden aangeboden hebben nu bijvoorbeeld hun eigen paspoort met daarin hun karaktereigenschappen en aanvullende informatie. Ook kunnen zoekenden zien welke extra zorg het beestje nodig heeft en of ze als baasje goed bij ze passen.”