Design District geeft Londense creatieve industrie hun eerste permanente hub

15-09-2021 (12:56) - Creatie

Design District is een permanent onderkomen voor de creatieve industrie - 16 gebouwen van acht baanbrekende architecten, op één minuut van metrostation North Greenwich. Het is de meest ambitieuze stedelijke ontwikkeling in de geschiedenis van de creatieve industrie in Londen tot nu toe.
 
Design District is een permanent onderkomen voor de creatieve industrie en omvat 16 gebouwen van acht baanbrekende architecten, op één minuut van het metrostation North Greenwich. Met studio's, verdiepingen, of hele gebouwen beschikbaar vanaf £5 per vierkante voet voor de eerste 12 maanden, biedt het district betaalbare ruimtes, uitgebreide faciliteiten en flexibele huurcontracten - alles wat creatieve Londenaren nodig hebben om hun bedrijf weer op te bouwen na Covid.
 
De oprichtingsvisie van Design District is een symbiotisch ecosysteem van bedrijven en individuen uit de creatieve industrie - een artistiek, technologisch en cultureel centrum, waar creatieve professionals uit alle disciplines ideeën kunnen uitwisselen, nieuwe contacten kunnen leggen en geïnspireerd kunnen raken. Centraal hierbij staat het vermogen van het district om creatieve bedrijven in alle groeistadia te ondersteunen en creatieve professionals op elk punt in hun carrière te koesteren.
 

alles en iedereen op je stoep

Het nieuwe Institute of Creativity & Technology van Ravensbourne University is er om praktisch beroepsonderwijs in de creatieve industrieën aan te bieden. Ledenclub Bureau biedt betaalbare en flexibele werkruimten en zakelijke ondersteuning aan freelancers en kleine studio's; als ondernemingen groeien, zijn er kantoren, grote studio's of zelfs hele gebouwen beschikbaar om hen te huisvesten. Bedrijven vinden alles - en iedereen - wat ze nodig hebben op hun stoep: kleine bedrijven kunnen terecht bij de drukkerij beneden; nieuwe productmerken zijn slechts een gebouw of twee verwijderd van een stylist voor hun shoots of een ontwikkelaar voor hun website.
 
De opening van Design District vindt plaats in de marge van het London Design Festival en de London Fashion Week en wordt gemarkeerd met een speciale lanceringsavond op 15 september.
 

Helen Arvanitakis, director of Design District