Designer Sophie Wantia wint Joke Veeze Award 2019

Designer Sophie Wantia wint Joke Veeze Award 2019

07-05-2020 (10:41) - Creatie

De Joke Veeze Foundation heeft de winnaars bekendgemaakt van de dessin ontwerpwedstrijd. Sophie Wantia is winnaar van de Joke Veeze Award 2019. Aan de eerste prijs is een geldbedrag verbonden van € 3.000,-. De tweede prijs van € 1.000,- is voor Meilin Oomes en de derde prijs van € 500,- voor Corlieske Visser.
 
Sophie Wantia (25) uit Utrecht heeft in 2019 een opleiding Fashion Design voltooid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). De jury roemt haar bijzondere familie van patronen, die makkelijk toepasbaar zijn op textiel in mode en interieur. De dessins zijn spontaan opgezet en hebben een sterke eenvoud. De presentatie kende een verrassende styling.
 
De Joke Veeze Foundation heeft voor de vijfde keer een wedstrijd voor nieuw creatief talent georganiseerd. De ontwerpwedstrijd is gericht op jonge, startende ontwerpers en studenten van vakscholen, hogescholen en kunst- en modeacademies.
 
Voor de Joke Veeze Award 2019 bestaat de jury uit Frans Ankoné (stylist en vormgever), Kim Schipperheyn (ontwerper bij Vlisco), Edward van Vliet (ontwerper en creative director bij Leolux) en Martijn Nekoui (oprichter en directeur van MOAM).


Joke Veeze Foundation

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue in Amsterdam, een opleidingsinstituut voor styling en vormgeving. In haar naam is een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door het jaarlijks organiseren van een masterclass en een modeprijs met een wisselende invulling: ontwerp, fotografie of styling.