Designercollectie H&M dit jaar in samenwerking met Simone Rocha

Designercollectie H&M dit jaar in samenwerking met Simone Rocha

14-01-2021 (15:05) - Creatie

H&M zet haar lange traditie van designercollecties met ontwerpers voort en kondigt een samenwerking aan met de Ierse modeontwerpster Simone Rocha. Voor de allereerste keer in haar carrière ontwerpt zij niet alleen dameskleding, maar ook heren- en kinderkleding. De collectie is een uitnodiging om de dromerige wereld van de designer te betreden, die met deze samenwerking voor iedereen toegankelijk wordt. Simone Rocha x H&M is vanaf 11 maart beschikbaar.
 
Net zoals in al haar werk is ook in deze items Simone Rocha’s cultureel diverse achtergrond te zien en heeft ze zich laten inspireren door tradities en ambachten uit Hong Kong en elementen uit de kunstgeschiedenis. Ze maakt hierbij gebruik van haar kenmerkende tartanruit, prints die teruggaan naar het verleden en opvallende details, zoals parelversieringen, wilde bloemen en strikken. Voor het ontwerpen van deze collectie bekeek ze de favorieten uit haar eigen archief en gaf deze speciaal voor H&M een moderne twist.
 

Designgeschiedenis

“Simone Rocha stond al een tijdje op de wensenlijst van H&M. Het was enorm inspirerend om samen te werken met een ontwerpster die zoveel tijd besteedt aan de moderne vrouw en feminisme, en die zich daarnaast als geen ander verdiept in vakmanschap en design – van het proces van het ontwikkelen van speciale creaties, tot het vormen van silhouetten en decoratie. Elk item in deze collectie is het resultaat van jarenlang werk en zorgvuldig onderzoek, en is daarom echt uniek. Deze samenwerking geeft een nieuw publiek de mogelijkheid om zo’n bijzonder stuk designgeschiedenis te bezitten", vertelt Ann-Sofie Johansson, H&M.
 

Eerbetoon

“Ik ben zo blij dat ik samen met H&M aan deze bijzondere collectie heb gewerkt. Dit is echt een eerbetoon aan mijn kenmerkende stijl en de invloeden die mij hebben gevormd. Als ontwerper en als klant ben ik een groot fan van de eerdere samenwerkingen van H&M. De collecties met Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons - het is zo'n geweldige lijst van namen en ik ben er trots op om nu aan dit rijtje te worden toegevoegd.” zegt Simone Rocha, die met deze collectie het tienjarig jubileum van haar label viert.