Designtree verder als Studio Dorien Franken

Designtree verder als Studio Dorien Franken

20-07-2021 (13:38) - Creatie

Na meer dan 15 jaar te hebben gewerkt onder de naam Designtree, gaat de oprichter verder onder haar eigen naam: Studio Dorien Franken. De ontwerper, consultant en digitale uitgever legt zich toe op opdrachtgevers die zich inzetten voor verandering.
 
Designtree werd in 2005 gestart en werkte de afgelopen jaren voor opdrachtgevers als Greenpeace, AVROTROS en Nationale Nederlanden. Daarnaast werd het digitale platform The Folks of Amsterdam gelanceerd, een co-creatie met fotograaf Jerome de Lint en de Britse schrijver Siji Jabbar, waar persoonlijke verhalen van Amsterdamse ondernemers gedeeld werden.
 

Positieve verandering

Na deze ervaringen en successen besloot Franken zich persoonlijk volledig te gaan richten op de groei van organisaties met een missie, om bij te dragen aan positieve verandering. Franken helpt deze merken met het ontwikkelen van strategie en realiseren van duurzame designoplossingen die de juiste doelgroepen raken. Deze nieuwe richting vroeg om een naamsverandering, nieuwe positionering en website.
 
Dorien Franken: “De markt van vooruitstrevende organisaties die oplossingen ontwikkelen voor verandering op de lange termijn, groeit. Dat biedt talloze kansen. Daar wil ik in samenwerking aan bijdragen door mee te denken en krachtige concepten, art direction en design te realiseren.