Deze feestdagen speel je kunstmemory met het gezin

28-11-2017 (10:10) - Creatie

Geen dierenplaatjes, geen bekende tv-figuurtjes. Nee, kunst staat centraal in het gloednieuwe Collage memory spel. Het concept van het spel is gemaakt door grafisch ontwerper Anja Brunt.
 

gevarieerd werk

Het Collage memory-spel bestaat uit dertig paar matchende kaartjes. Op ieder kaartje is het werk afgebeeld van hedendaags werk. De stijlen variëren van speels en kleurrijk tot vintage collages van verschillende kunstenaars, waaronder Susana Blasco, Tim Manthey, Dani Sanchis en Sarah Wickings. 
 

Collage

Collage is een techniek waarbij het kunstwerk gemaakt wordt door een verzameling van verschillende vormen, waardoor een nieuw geheel ontstaat. Een manier om nieuw werk te maken door bestaande materialen in een andere context te plaatsen. De collage-elementen maken deel uit van een creatief proces waarbij het samenvoegen en uit elkaar halen van kunstwerken een artistieke ontdekkingstocht naar het onbekende is. En dat allemaal mooi verpakt in een van de bekendste en simpele spelletjes die ongetwijfeld rond de feestdagen gespeeld zal worden.