Dichters van Kantlijn live meemaken bij Podium Volta

08-05-2018 (11:27) - Creatie

Woensdagavond 30 mei vindt in Podium Volta ‘Kantlijn Live’ plaats, een avond met poëzie en korte verhalen van deelnemers van schrijverscollectief Kantlijn, bekend van de achterkant van de Z! De Amsterdamse straatkrant. Er is live muziek en een gastoptreden van de Amsterdamse schrijver Murat Isik.


Schrijverscollectief Kantlijn bestaat uit vaak ontheemde en in sommige gevallen kwetsbare mensen, die hun talent in het schrijven van verhalen en gedichten willen ontwikkelen en daarmee naar buiten treden door publicaties en podiumoptredens. Elke maandagmiddag krijgen de deelnemers in Ondertussen in de Spaarndammerbuurt een schrijfworkshop, afwisselend gegeven door Josha Zwaan, Ruby Sanders, Harold Konickx, Cathelijn Schilders en Tsead Bruinja, alle vijf professionele schrijvers. De deelnemers krijgen een opdracht ter inspiratie en vervolgens een uur tot vijf kwartier om te schrijven. Daarna wordt er voorgelezen en geven de docenten feedback op de teksten.

 

ervaringen omzetten in iets moois

Het werk van de deelnemers van Kantlijn wordt gepubliceerd in de Z! krant, De Amsterdamse straatkrant en voorgedragen op optredens. Jacky, een van de deelnemers van Kantlijn: “Het is intens bevredigend om nare ervaringen om te zetten in iets moois. En het fijne is: door te schrijven begrijp ik met terugwerkende kracht waarom de dingen zijn zoals ze zijn.”


Over één ding willen de begeleiders duidelijk zijn: “Kantlijn is geen therapeutisch schrijfgroepje. Deelnemers zijn in de eerste plaats schrijvers en dichters, ze worden aangesproken op hun talent en ambitie.”


Wanneer: Woensdag 30 mei
Waar: Podium Volta, Houtmankade 336, Amsterdam
Entree: €5,00

www.kantlijn.org