Dit zijn de winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019

06-08-2019 (12:27) - Creatie

De winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019 zijn bekendgemaakt. Deze editie was goed voor een recordaantal van 97.369 inzendingen van 33.000 deelnemers uit 170 landen en regio's. De wedstrijd heeft drie categorieën: Open, Next Generation en Short Film. 
 
De winnaar van de Open Award Gold Prize single photo is Jason Parnell-Brookes uit het Verenigd Koninkrijk met de foto 'Alma and Alzheimer’s'. Thaib Chaidar uit Indonesië won de Open Award Gold Prize photo story met zijn serie 'Hope'. 
 
In de categorie Next Generation single photo won de Spaanse Sara De Antonio Feu met haar foto 'Ayimpoka'. Tu Jinghan uit China won de Gold Prize photo story met zijn serie 'Fanghua' (momenten uit onze jeugd). Sara Crochet uit de VS won met haar korte film 'Exulansis' de Short Film Gold Prize. 
 
De Nikon Photo Contest werd voor het eerst in 1969 gehouden en viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Vanwege deze feestelijke gelegenheid  was er dit jaar een extra prijs te winnen: de NPC 50th Anniversary Prize. De winnaar is Helena Pelletier uit Canada met haar foto genaamd the Phoenix. 
 

Grand Prize

In totaal zijn 47 prijzen uitgereikt. De winnaar van de Grand Prize zal tijdens de officiële prijsuitreiking in Tokio op 23 augustus bekendgemaakt worden. Bekijk alle winnende foto's en video’s op de website van de Nikon Photo Contest.
 
Foto: Alma and Alzheimer's van Jason Parnell-Brookes.