Don't Say Nothing maakt Virtual Reality voor echt veiliger verkeer

08-03-2018 (09:12) - Creatie

Don't Say Nothing ontwikkelde samen met Capitola een Virtual Reality game voor basisscholen van de Gemeente Amsterdam. De Gemeente en haar Verkeersplein-project dat dit jaar de eerste editie beleeft wil hiermee het bewustzijn bij kinderen vergroten als het gaat om de toegenomen drukte op straat. 


Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen twee jaar toegenomen. Amsterdam wordt drukker en drukker. Er zullen meer toeristen komen en het aantal mensen op de weg zal daarom in alle vormen toenemen. Zaak om een programma op te zetten om de meest kwetsbare groep op een veilige manier bewust te maken van de gevaren. 

 

breed uitgezet

Het educatieve virtual reality spel is speciaal  ontwikkeld voor leerkrachten en kinderen op basisscholen. Het wordt nu geïntroduceerd en het is onderdeel van het officiële onderwijsprogramma voor alle basisscholen in Amsterdam voor de komende 5 jaar. Dat zijn er in totaal zo'n tweehonderdzestig. Deze vrijdag vindt de lancering plaats in basischool de IJsbreker in Amsterdam Noord met  wethouder Pieter Litjens en onderzoeker Amika Singh.