Dropstuff dropt The Fair Grounds in Venetië

20-04-2017 (14:06) - Creatie

Tijdens de openingsdagen van de Biënnale van Venetië is voor de vijfde keer sinds 2007 een alternatieve Nederlandse bijdrage te zien. Van dinsdag 9 t/m zondag 14 mei presenteert DROPSTUFF.nl het mediakunstwerk ‘The Fair Grounds’. 

Het kunstwerk behelst een virtuele werkelijkheid in 360, waarin zes kinderattracties (kiddy rides) te zien zijn. Ze hebben elk een high gloss unicolor polyester laag gekregen in de kleuren van ‘De Stijl’, de beroemde Nederlandse modernistische kunstbeweging waar onder andere Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld onderdeel van uitmaakten. De attracties zijn achter elkaar geplaatst alsof ze gezamenlijk een achtbaantje vormen. 
 
Het is zelfs mogelijk om met een VR-bril plaats te nemen op de motorfiets, het paardje, de racewagen, de helikopter, een ‘Pikachu’ en een clown op een wipwap en de ride mee te maken. Het interactieve multimediale kunstwerk wordt geplaatst op de Riva Ca’ di Dio, de kade van San Marco naar de Giardini, de route die het kunstpubliek dagelijks aflegt om de Biënnale te bezoeken.