Edelman omarmt psoriasis met bijzondere crème

29-10-2019 (15:10) - Creatie

29 oktober is Wereld Psoriasis Dag en in het kader daarvan lanceert het initiatief ‘Omarm Psoriasis’ een nieuwe crème: experiasis. De crème vormt een laagje op de huid dat lijkt op psoriasis en laat mensen experimenteren met de sociale effecten ervan.
 
experiasis werd ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, psoriasis patiënten en een special effects artiest om op een controversiële manier aandacht te vragen voor de huidaandoening. De campagne heeft als doel een positievere omgang met de huidaandoening te stimuleren.

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening waar ongeveer 1 op de 40 Nederlanders aan lijdt. Psoriasis patiënten kampen soms dagelijks met de sociale beperkingen van de ziekte, zoals angst voor een sollicitatiegesprek of het dragen van lange mouwen in de zomer. 50% van de mensen vertoont discriminerend gedrag ten opzichte van mensen die last hebben van de huidaandoening en dit kan leiden tot schaamtegevoelens, sociale angsten en zelfs depressieve klachten.

experiasis werd op 28 oktober voor pers en influencers gelanceerd in het Sir Adam Hotel in Amsterdam. De crème is onderdeel van het initiatief ‘Omarm Psoriasis’. Omarm Psoriasis maakt zich jaarlijks hard voor meer begrip voor en een positievere omgang met de huidaandoening. Lees hier meer over experiasis en het initiatief.
 

experiasis - experimenteren met de sociale effecten van psoriasis from Edelman Amsterdam on Vimeo.