Eerbetoon aan Anybody

Eerbetoon aan Anybody

26-07-2021 (11:24) - Creatie

Uitgeverij DPG Media publiceert een special als eerbetoon aan de spraakmakende rubriek Anybody, waarin foto's van naakte lichamen besproken worden. De rubriek was 30 jaar onderdeel van weekblad Viva, dat afgelopen week voor het laatst verscheen. Het concept en design van de uitgave werd verzorgd door Studio Dorien Franken.
 
Anybody laat het menselijk lichaam zien zoals het is, ongeacht gender, afkomst of seksuele voorkeur. De succesvolle rubriek was daarmee een podium voor de omarming van het menselijk lichaam.
 

Herkenbare beelden

De special van 16 pagina's heeft een oplage van circa 340.000 exemplaren, en wordt meegestuurd met vrouwentitels zoals Libelle, Margriet, Flair en Viva zelf. Het bevat naast de herkenbare zwartwit beelden van fotograaf Elisabeth van Dorp, ook columns van onder meer Debby Gerritsen (Viva) en Hilmar Mulder (Libelle), die terugblikken op hun persoonlijke herinnering aan Anybody. Hoofdredacteur was Wim Spijkers. Studio Dorien Franken kreeg volledige creatieve vrijheid voor het concept en design van de uitgave.
 
Dorien Franken: "In een tijd waarin mensen zich spiegelen aan dat ideale Instagram plaatje, geeft Anybody een tegengeluid. Omdat ik me graag inzet voor projecten die bijdragen aan positieve verandering, past deze opdracht perfect bij mij. Een eer om hierbij te mogen helpen."