Eerste filmtitels bevestigd voor IFFR 2019

07-11-2018 (09:42) - Creatie

Voorbereidingen voor de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn in volle gang. Nu het programma vorm krijgt, maakt IFFR alvast 26 bevestigde titels bekend, waaronder de wereldpremière van de Nederlandse film De Camino - Een feature-length selfie van Martin de Vries en nieuw werk van Claire Denis, Jia Zhangke en Garin Nugroho. Het festival vindt plaats van 23 januari tot en met 3 februari 2019.


IFFR viert de filmkunst in al zijn vormen van over de hele wereld. Het programma is verdeeld in vier onderscheidende secties: Bright Future (met daarin de Tiger Competition en de Ammodo Tiger Short Competition), Voices, Deep Focus en Perspectives. Daarnaast zijn korte films sterk vertegenwoordigd in alle vier de secties.


Festivaldirecteur Bero Beyer: “We zijn er trots op om een mooie en rijke eerste selectie filmtitels te kunnen aanbieden. Er zitten filmmakers tussen die we in Rotterdam al vaker hebben gezien, maar ook gloednieuwe namen. Samen vormen ze een proeve van de gedurfde cinema die we tijdens IFFR vieren.”


Onder de bevestigde titels bevindt zich de wereldpremière van de Nederlandse film De Camino – Een feature-length selfie van Martin de Vries waarin hij zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella vastlegt. Daarnaast zijn er de wereldpremière van Simona Kostova’s Dreissig en de internationale première van Fabienne Godets Nos vies formidables.


Beeld: De Camino – Een feature-length selfie door Martin de Vries