Eigen platform voor Europees fotografietalent

14-12-2017 (10:40) - Creatie

Het European Photography Platform (EPP) gaat talentvolle Europese fotografietalenten in contact brengen met de wereldwijde kunstmarkt. Het platform wordt gesteund door de Europese Unie, die de komende vier jaar €475.000 per jaar investeert. 

 

samenwerking

Het platform is ontstaan uit een samenwerking tussen Vandejong en tien Europese fotografie-instellingen. De ze instellingen leveren allemaal hun vijf beste talenten, die onder de vlag van EPP gecoacht, begeleid en geholpen worden bij het presenteren van zichzelf en hun werk zodat de verkoop wordt gestimuleerd. Daarnaast organiseert de EPP activiteiten waarmee de talenten nog meer in de spotlights komen te staan, met als hoogtepunt het jaarlijkse EPP evenement op en tijdens Vandejongs fotofestival Unseen in Amsterdam. 
 

te weinig kansen

Menno Liauw was namens Vandejong nauw betrokken bij de totstandkoming van het platform. Hij deed onder andere de aanvraag bij de Europese Commissie en zorgde voor de vereniging van de tien fotografie-instellingen. Hij vindt dat talenten voorheen niet genoeg kansen kregen: ‘Het EPP richt zich op opkomende kunstenaars die reeds zijn erkend in hun talent, maar nog niet definitief zijn doorgebroken. 
Deze kunstenaars verdienen betere kansen, meer zichtbaarheid en een grotere markt. Daar willen wij hen bij helpen.’
 

deelnemende partijen

- British Journal of Photography
- Photo España
- Fondazione Camera – Centro Italiano per la Fotografia
- FOMU
- Fotofestiwal
- Robert Capa Contemporary Photography Center 
- Photo Romania 
- PhotoIreland
- Festival d'Hyeres
- Triennale der Photographie Hamburg