Erdem X H&M komt tot leven op station Rotterdam Centraal

03-11-2017 (09:00) - Creatie

Voor de designer collectie van dit najaar is H&M de samenwerking aangegaan met mode ontwerper Erdem. Om de collectie te promoten was er het afgelopen weekend een opvallende activatie aanwezig op Rotterdam Centraal.


Op het station troffen voorbijgangers een doolhof om aan de drukte te ontsnappen en te ‘verdwalen’ in de kleurrijke, bloemrijke mode-items die de ontwerper en H&M speciaal voor deze samenwerking hebben ontworpen.


De activatie, geproduceerd door Megawatt, Kinetic en Mediacom, is gebaseerd op de Erdem x H&M campagnefilm gemaakt door Baz Luhrmann bekend van The Great Gatsby en Moulin Rouge. De hoge wanden met prints gaven de bezoekers een sprookjesgevoel. Dit gevoel komt overeen met de campagnefilm die H&M eerder lanceerde om de high fashion samenwerking aan te kondigen. Deze film werd gedurende de activatie ook op alle grote Digital Out of Home schermen afgespeeld voor en in de stationshal. 


doolhof

De voorbijgangers die het doolhof betraden werden meegenomen in het verhaal doordat ze de muziek van de commercial zachtjes hoorden op de achtergrond, de bloemen, planten en bomen roken, en het knisperen van boomschors onder de zolen van hun schoenen voelden. Na deze zintuigelijke ervaring konden de bezoekers echt onderdeel worden van de Erdem X H&M-collectie door op de foto te gaan terwijl er bewegende ERDEM dessins op ze werden geprojecteerd. Deelnemers maken kans op een Erdem X H&M designerstuk door de foto te posten via Instagram met de #HMRDAM.


De Erdem x H&M collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar bij geselecteerde H&M-winkels wereldwijd en via de online shop van de Zweedse modeketen.


De activatie is het resultaat van een samenwerking tussen H&M, Megawatt, Kinetic en Mediacom. Petra Jansen, Marketing Manager H&M: 'Het was een fantastische ervaring, alle passanten/bezoekers waren aMAZEd!’

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.