Erwin Olaf portretteert choreografen Het Nationale Ballet

Erwin Olaf portretteert choreografen Het Nationale Ballet

31-08-2021 (15:41) - Creatie

Het Nationale Ballet bestaat precies 60 jaar. Fotograaf Erwin Olaf heeft speciaal voor het 60 jarig jubileum van Het Nationale Ballet de choreografen geportretteerd die een bijdrage leveren aan het jubileumseizoen van het grootste dansgezelschap van Nederland. Erwin Olaf maakte naast 12 individuele portretten van de choreografen ook een gezamenlijk groepsportret.

Onder de geportretteerden zijn de gerenommeerde choreografen Hans van Manen en Toer van Schayk maar ook debutanten Shailesh Bahoran en Marta Reig-Torres die het aankomende seizoen voor het eerst balletten maken voor Het Nationale Ballet.

Erwin Olaf, afgelopen zaterdag in Het Parool: "Ballet inspireert mij enorm. De mens heeft de capaciteit om zich op uit te drukken in vele vormen van kunst, maar bij dans - en zeker bij klassiek modern ballet - verbaas ik me altijd weer over die ongelooflijk hoge vorm van expressie. Het is zo precies en zo ontzettend ambachtelijk - dat bewonder ik enorm."

De foto’s zijn in de maand september eveneens te zien in het theater van Nationale Opera & Ballet. Tijdens de gehele speelperiode van het balletprogramma TOER worden de foto’s tentoongesteld.


Jubileumseizoen

Het Nationale Ballet brengt in het jubileumseizoen meer dan tien nieuwe balletten waaronder een volledig nieuwe avondvullende productie van de balletklassieker Raymonda, gecreëerd door Rachel Beaujean. Verder staan er wereldpremières op het programma van Toer van Schayk, ‘Associate Artist’ David Dawson, de drie ‘ Young Creative Associates’ van Het Nationale Ballet, Wubkje Kuindersma, Milena Sidorova en Sedrig Verwoert en voormalig ‘ Young Creative Associates’ Juanjo Arqués en Peter Leun. Shailesh Bahoran en Marta Reig-Torres maken met nieuwe balletten hun debuut bij het gezelschap.