European Museum of the Year Award naar Naturalis en Stapferhaus

European Museum of the Year Award naar Naturalis en Stapferhaus

01-06-2021 (17:23) - Creatie

De European Museum of the Year Award (EMYA) werd uitgereikt aan twee van onze opdrachtgevers: Het Zwitserse Stapferhaus is winnaar geworden van de EMYA 2020 en het vernieuwde Naturalis kreeg de EMYA 2021. Voor het Stapferhaus heeft Kossmanndejong geadviseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van hun nieuw museumgebouw. Daarnaast hebben we daarin de eerste tentoonstelling FAKE. Die Ganze Wahrheit ontworpen. De tentoonstelling werd tweemaal verlengd en brak alle bezoekersrecords.
 
"Fake: The Whole Truth, is een tentoonstelling die discussie en reflectie bij de bezoekers oproept. Door middel van goed getimede en toegankelijke verhalen, pakt "Fake: The Whole Truth" een filosofisch complex onderwerp aan en biedt het innovatieve en transformerende ideeën voor een beter en verantwoordelijker soort burgerschap. Door zijn fantasierijke ontwerp en hoge mate van interactiviteit, gekoppeld aan een goed gevoel voor humor en speelse sfeer, boeit en motiveert deze sensuele en intelligente tentoonstelling de meeste van haar bezoekers" is het oordeel van de jury.
 

Naturalis

Voor het totaal vernieuwde Naturalis heeft KDJ van de negen vaste tentoonstellingen er twéé mogen ontwerpen: de grote introductietentoonstelling 'Leven' op de begane grond en een thematische tentoonstelling 'de Dood' op de bovenste verdieping: "De manier waarop Naturalis is getransformeerd, maakt het tot een wereldwijde verbinder van mens en natuur en een ambassadeur voor het behoud van de natuur in een tijd waarin acute klimaatverandering alle levende systemen op aarde treft. Als een instelling die de geest de ziel en harten van de bezoekers kan aanspreken, leidt het de bezoekers naar nieuwe ideeën van goed en verantwoordelijk burgerschap met betrekking tot de natuur en de bescherming ervan"