Eventcare presenteert De Quarantainer: verbinding in tijden van corona

02-04-2020 (10:26) - Creatie

Evenementen- en productiebureau Eventcare heeft een slimme oplossing bedacht waardoor risicogroepen en hun dierbaren elkaar veilig kunnen ontmoeten in real life, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. De Quarantainer is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen, ernstig zieken of mensen die in de laatste fase van hun leven zijn en afscheid moeten nemen van hun dierbaren.
 
De Quarantainer is een container, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. In de container wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De inrichting is modulair waardoor de tafels en stoelen plaats kunnen maken voor een rolstoel of ziekenhuisbed. Na elke ontmoeting wordt De Quarantainer grondig gereinigd.
 
Het idee voor de mobiele ontmoetingsplek komt van Paco Voorhans van Eventcare. Niet zo lang geleden is bij hem kanker geconstateerd, hier gaat hij niet meer van genezen. Het is niet duidelijk hoe lang hij er nog mag zijn. Toch heeft dit hem niet uit het veld geslagen, maar het heeft hem wel aan het denken gezet: ‘Wat als ik in deze crisis in de laatste fase van mijn leven terecht kom, betekent dit dan dat ik niet met mijn geliefde kan zijn? Dat ik alleen moet sterven en geen fysiek afscheid kan nemen?’
 

Crowdfundactie

Op dit moment wordt een testmodel van de Quarantainer gecreëerd met advies van een medisch partner. Er is een crowdfundingactie gestart om de mobiele ontmoetingsplek te financieren. De wens is om deze bij het AVL ziekenhuis neer te zetten, het ziekenhuis waar Paco behandeld wordt. Als de proef succesvol is, is het doel om meerdere Quarantainers door het hele land te verspreiden. Hiervoor is de zoektocht geopend naar locaties waar eenzame ouderen of zieken in isolatie zitten vanwege het Coronavirus. Het gaat hier specifiek om locaties waar het coronavirus niet speelt, maar waar de mensen hier wel last van ondervinden door isolatie.