EYE lanceert virtual reality-tour

18-05-2016 (11:08) - Creatie

Een kijkje nemen in EYE Filmmuseum kan vanaf nu niet alleen in Amsterdam, maar ook thuis op de bank. Met de speciaal ontwikkelde EYE virtual reality-tour breng je een virtueel bezoek aan EYE met een 360°-rondleiding door het museumgebouw. VR OWL tekent voor de vormgeving en de technische realisatie de VR-app.
 
Dankzij de EYE VR-tour is het filmmuseum nu dag én nacht open. Virtueel dan: de EYE VR-tour geeft een Engelstalige 360°-rondleiding door het museumgebouw door een virtuele gids en explicateur. Neem een kijkje in de filmzalen of bewonder het uitzicht over het IJ. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is de EYE VR-tour te bekijken op de meeste smartphones en geoptimaliseerd voor Cardboardviewers.
 
EYE VR-app 
De tour is beschikbaar in de EYE VR-app. Deze nieuwe app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play en daarmee geschikt voor zowel iOS als Android devices. Als bonusfeature bevat de app ook de filmische experimenten die aanstormend talent op EYE's MovieZone Talent Day met een 360°-camera draaide. 
 

De ambitie is dat de app EYE VR uitgroeit tot een platform voor meer virtual reality-ervaringen, waaraan regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd.