FaberExposize ontwerpt speciale vlag in strijd tegen coronavirus

26-03-2020 (13:43) - Creatie

Vlaggenfabrikant FaberExposize/Faber Vlaggen heeft een speciale vlag ontworpen die een gezicht geeft aan de strijd tegen corona. Van elke verkochte vlag gaat een deel van de opbrengst naar het Covid-19 Solidarity Respons Fund van de World Health Organization.
 
Het coronavirus ontwricht de maatschappij en raakt iedereen. Er wordt veel van de samenleving gevraagd en de strijd moet gewonnen worden, aldus de vlaggenfabrikant. Met de vlag #FIGHTTHEVIRUS geeft het hier een gezicht aan. Het ontwerp moet houvast en herkenbaarheid geven en de saamhorigheid versterken. Een VUIST tegen het virus en een HART voor de medemens, voor de mensen die nu dag en nacht aan het knokken zijn. Niet alleen de zieken en de mensen die werken in de zorg maar ook de bedrijven die het hoofd boven water moeten zien te houden.
 
Om de herkenning en zichtbaarheid maximaal te maken is het ontwerp ook toegepast op andere materialen. Daarmee is ook een assortiment aan functionele anti-corona signs beschikbaar voor de winkels en publieke plekken zoals vloerstickers en toonbank-displays om de RIVM regels nog eens te communiceren. Al deze items zijn vanaf nu verkrijgbaar