Fabrique en NorthernLight ontwerpen Mars experience London Design Museum

12-11-2019 (15:10) - Creatie

De Nederlandse creatieve bureaus NorthernLight en Fabrique hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de interactieve tentoonstelling Moving to Mars in het Design Museum in Londen. De twee bureau’s hebben de complete bezoekerservaring ontworpen.
 
De tentoonstelling laat bezoekers ontdekken welke rol design speelt in de reis van de mensheid naar Mars. Meer dan 150 objecten vertellen het complete verhaal van het ontwerpen voor Mars, inclusief originele objecten en materiaal van NASA, de European Space Agency (ESA), SpaceX, Raymond Loewy en Foster & Partners. Het is de eerste keer dat het London Design Museum de hulp van experience designers heeft ingeroepen bij de ontwikkeling van een tentoonstelling.
 

On Mars Today

Het hoogtepunt van Moving to Mars is een multi-sensorische installatie, genaamd 'On Mars Today'. Het is een groot panorama van verschillende Marslandschappen met op elkaar liggende infographics. Echte foto's van NASA's Curiosity Rover worden aangevuld met geluids- en visuele effecten. De vloer lijkt op het oppervlak van Mars en de ruimte heeft zelfs een speciaal gecreëerde Mars-geur. NorthernLight en Fabrique werkten samen met Mars-expert prof. Sanjeev Gupta van Imperial College London om ervoor te zorgen dat alle informatie wetenschappelijk accuraat is.