Fast Forward achter nieuwe innovatieve NPO1 serie

24-05-2020 (13:39) - Creatie

Vanaf 21 mei zendt AVROTROS het door Fast Forward geproduceerde tv-programma ‘Nick, Simon en Kees: Homeward Bound’ uit. In deze serie storten zij zich in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. Fast Forward ontwikkelde een nieuw concept waarbij Nick, Simon & Kees zélf de documentairemakers worden.
 

Mengvorm 

“Omdat Simon en Garfunkel Nick en Simons grootste muzikale inspiratie zijn, stond er voor hen veel op het spel. Daarom dachten wij: waarom laten we ze dan niet zélf hierover een documentaire maken?” zegt producent Thomas Melgers van Fast Forward. In de serie pakt Kees Tol de rol van regisseur en legt hij de zoektocht van zijn vrienden vast op camera. “Wat wij vervolgens deden was de Volendamse crew volgen in New York in een making-of. De serie werd daarmee een spannende mengvorm van docu en making-of, waardoor je als kijker echt alles meekrijgt.”
Regisseur Tim Toorman: “Door de drie nu zélf de camera en de regie te geven, haalden we ze uit hun comfortzone en juist daardoor krijg je te zien hoe ze écht zijn”. Door niet alleen de documentaire te maken, maar de making-of net zo belangrijk te laten zijn, is op slimme wijze een rijke serie geproduceerd. 
 

Magisch moment

Een van de hoogtepunten in de serie is wanneer Nick, Kees en Simon in het ouderlijk huis van Art Garfunkel op een niet eerder geopende doos stuiten vol met archiefstukken, waaronder onbekende songteksten. Regisseur Tim Toorman: “Dit was een magisch moment, waarin docu en making-of elkaar prachtig aanvullen. Die doos openen was natuurlijk briljant voor de docu, maar de verbazing van de drie kersverse documentairemakers leverde daarnaast ook een prachtige scène op voor de making-of.”
 
De serie is sinds 21 mei te zien op NPO1. De documentaire wordt op een nog nader te bepalen datum uitgezonden.
 
 

NICK, SIMON & KEES - HOMEWARD BOUND PROMO AFL.1 from Fast Forward Amsterdam on Vimeo.