Finalisten Young Designer Award 2017 bekend

22-06-2017 (15:14) - Creatie

Op basis van een combinatie van maatschappelijke betrokkenheid, onderzoekende houding, soms speculatieve ontwerpen, visuele kracht en zichtbaar plezier zijn Super Local, Das Leben am Haverkamp en Frank Kolkman gekozen tot de finalisten van de Young Designer Award van de Dutch Design Awards 2017.


overzichtstentoonstelling 

Het trio wred uitverkoren uit totaal 73 inzendingen. Hun werk is samen met het werk van alle finalisten te zien in de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 oktober). De winnaars worden op 28 oktober bekendgemaakt tijdens de Awards Show. www.dutchdesignawards.nl
 
hele portfolio
De finalisten van de Young Designer Award zijn door een selectiecommissie van professionals beoordeeld op hun hele portfolio en toonden dit jaar opnieuw een brede opvatting over wat design inhoudt en kan betekenen. Zij spelen met bekende thema’s zoals de verhouding tussen maatschappelijke meerwaarde en praktische functionaliteit en wat dit betekent voor de rol van ontwerper. De resultaten zijn realistische oplossingen en ambachtelijk vervaardigde producten, al dan niet in verrassende co-creatieve concepten.

aansluiting
De selectiecommissie was zeer uitgesproken over de inzendingen en finalisten: “Het actief samenwerken tussen jonge ontwerpers onderling en met andere disciplines, gebruikersgroepen en wetenschap zet goed door: een positieve ontwikkeling. Tegelijkertijd is het met name de aansluiting tussen de jonge ontwerpers en de industrie die moet leiden tot nieuwe productie-, financierings- of sociaal-maatschappelijke modellen en daar in zijn nog stappen te zetten. Bovendien wordt het potentieel van digitale en technologische domeinen nog niet optimaal benut. De bevlogenheid en liefde voor het proces spatten van de finalisten af: een houding die zich vertaalt in sterke onderzoeken, ontwerpen en producten.”