Foam Magazine ’s werelds beste

31-10-2017 (09:19) - Creatie

Een 24-karaats kroon op het werk van Foam Magazine: tijdens de Lucie Awards in Carnegie Hall, New York City is Foam uitgeroepen tot ‘Fotografiemagazine van het jaar’. 

 

Lucie Foundation

Een zeer bijzondere erkenning dus. De Lucie Awards worden gepresenteerd door de Lucie Foundation, een non-profit organisatie met de missie iconische fotografen te eren, talent te ontdekken en ontwikkelen en fotografie in het algemeen wereldwijd te promoten.
 

van alle markten thuis

Foam Magazine, gemaakt door Foam Fotografiemuseum in Amsterdam, verschijnt drie keer per jaar en behandelt iedere keer een specifiek thema. Dit maakt het mogelijk om allerlei soorten fotografie te belichten: van historisch tot contemporain en van documentaire- tot modefotografie. Zowel wereldberoemde kunstenaars als opkomend talent zijn in Foam Magazine vertegenwoordigd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van meerdere soorten papier om meerdere portfolio’s op af te drukken. 
 

tentoonstelling

In het meest recente nummer, de jaarlijkse Talent Issue, is het werk opgenomen van 20 getalenteerde jonge kunstenaars geselecteerd uit de jaarlijkse Talent Call. De hierop gebaseerde tentoonstelling Foam Talent is tot en met 12 november in Amsterdam te zien en zal daarna internationaal gaan.