Fonds Slachtofferhulp lanceert videoclip tegen seksueel geweld

16-10-2017 (22:13) - Creatie

Fonds Slachtofferhulp lanceert een muziektrack en videoclip tegen seksueel geweld. Hiervoor is, met toestemming van Lady Gaga, gebruik gemaakt van de track ‘Til it happens to you’.


In de Nederlandse versie ‘Als het jou overkomt’, gezongen door Jennie Lena, vertaald door Eric van Tijn en geproduceerd door Hayp Music, wordt de schrijnende situatie van slachtoffers bezongen en tegelijkertijd telefoonnummer 0800-0188 onder de aandacht gebracht voor doorverwijzing naar het Centrum Seksueel Geweld (CSG). De videoclip geeft op een impactvolle manier de realiteit weer dat seksueel geweld iedereen kan overkomen. Fonds Slachtofferhulp wil hiermee mensen bewust maken van de problematiek en laten zien dat deskundige hulp beschikbaar én essentieel is. Voor meer informatie www.alshetjouoverkomt.nl   
 

1 op de 8 vrouwen in Nederland

‘Als het jou overkomt’ is een bewerking van Lady Gaga’s ‘Til it happens to you’. In het origineel, dat Gaga vorig jaar tijdens de Oscars lanceerde, onthult zij haar eigen ervaring met seksueel geweld. Haar taboedoorbrekende optreden is tot op de dag van vandaag (denk o.a. aan het ‘Weinstein-schandaal’) een voorbeeld voor vele anderen om over hun eigen ervaringen met seksueel geweld naar buiten te treden. Seksueel geweld gebeurt echter niet alleen over de grens. Ook in Nederland wordt 1 op de 8 vrouwen ooit in haar leven verkracht en krijgen jaarlijks 100.000 mensen hiermee te maken. In ruim 85% van de gevallen is de dader zelfs een bekende. Mede daardoor durven slachtoffers zich vaak niet te melden en daar moet wat aan veranderen. Snelle deskundige hulp, bij voorkeur binnen zeven dagen, kan namelijk veel medische en psychische klachten voorkomen en de kans op vervolging van de dader aanzienlijk vergroten.  


videoclip Als het jou overkomt

Jennie Lena heeft op een indrukwekkende manier invulling gegeven aan de muziektrack ‘Als het jou overkomt’. De bijbehorende videoclip is ontwikkeld in samenwerking met Boomerang Agency en Human Factor. De beelden in de videoclip zijn confronterend, maar geven tegelijkertijd op een geloofwaardige manier de realiteit weer van zowel vrouwen als mannen, jong en oud, die te maken krijgen met seksueel geweld.

credits

Regisseur: Rosanne de Jong
DOP: Eldin Fetahovic 
Cameraman: Bart Hol 
Executive Producers: Yanna Panagopoulos, Milou van den Bosch 
Gaffer: Chris Uiterwijk 
Montage: Shebanjah Klaasen,  Steven Kuijs
Best-Boys: Simon Ruesink, Hein, Indy Hamid, Roel Ypma
MUA: Chloe Pessy 
Art & Styling: Amy van den Berg, Jessica Smith 
Projectmanager: Sophie Voerman

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.