Fotocollectie KiKa toont invloed van kanker op kinderlevens

28-03-2019 (14:14) - Creatie

Vijftig fotografen hebben een bijzondere fotocollectie opgesteld met kinderen die kanker hebben of hebben gehad. De tentoonstelling 'Door de ogen van' is een initiatief van KiKa, Museum Hilversum en Catawiki.

Tijdens het samenstellen van de fotocollectie zijn de fotografen langs gegaan bij de kinderen om samen de onderwerpen van de foto's te bepalen. Deze buitengewone ontmoeting tussen de fotografen en de kinderen heeft geleid tot een prachtige verzameling unieke foto's.


Frits Hirschstein
, oprichter van KiKa zegt over het initiatief: 'Kinderen die de ervaring van kinderkanker in hun bagage meedragen hebben in hun blik en zienswijze een extra dimensie. KiKa wil deze dimensie zichtbaar maken met fotografie.'

Een van de foto's is gemaakt door Jan Dirk van der Burg en vertelt het verhaal van Kay. 'Als titel voor deze foto dacht ik aan 'teun. Mijn ouders hebben een kat voor me gekocht toen ik ziek werd. Het heeft me veel steun en troost gegeven in moeilijke tijden', vertelt Kay.


warm hart

De foto's worden van 4 tot 7 april tentoongesteld in Museum Hilversum en via het online verkoopplatform  kan er van 3 tot 24 april op de collectie worden geboden. Alle opbrengsten van deze veiling zullen aan KiKa worden geschonken ter ondersteuning van de activiteiten van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.


Frederik de Beer, Chief Commercial Officer bij Catawiki, verwelkomt KiKa met een warm hart. 'We zijn ontzettend blij dat we een klein steentje kunnen bijdragen aan zo’n prachtig initiatief. Dat er zoveel bijzondere werken in de collectie te vinden zijn, maakt het extra speciaal.'