Fotograaf Mariska Karto exposeert op Domein Oogenlust in Eersel

Fotograaf Mariska Karto exposeert op Domein Oogenlust in Eersel

08-07-2021 (10:01) - Creatie

Galerie Persoon presenteert deze zomer in samenwerking met eventstylist Oogenlust wederom een omvangrijke tentoonstelling met werk van een bijzondere kunstenaar. Dit jaar werken zij samen met fotografisch kunstenaar Mariska Karto. Mariska heeft haar wortels in Suriname en Indonesië, maar groeide op in Delft. De rijke geschiedenis van de klassieke schilderkunst is haar grootste inspiratiebron. De expositie 'It was all a dream' omvat ongeveer 50 werken uit verschillende series en is te bezoeken van 25 augustus t/m 25 september 2021 op Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.
 
Zonder de geschiedenis is er wat Mariska Karto betreft geen heden, zonder het heden geen toekomst en zonder toekomst geen dromen. Haar werk bestaat uit mystieke beelden die een duidelijk verhaal vertellen en vaak gebaseerd zijn op ervaringen uit haar eigen leven. Lichte en donkere periodes zijn er in ieder leven, wellicht dat ze daarom zo gepassioneerd gebruik maakt van het het kenmerkende licht/donker contrast 'clair obscure' in al haar werk.
 

Dynamische landschappen

Karto’s dynamische landschappen en moderne fresco’s zijn hypercollages die de verhalen van onze tocht door het leven vertellen. Niet dat van één persoon maar het verhaal van onze wereld, de oude èn de nieuwe. Actuele kwesties zoals klimaatopwarming, vervuiling en xenofobie worden op een esthetische manier onder de aandacht gebracht waardoor ze zachtjes in ons bewustzijn landen.
 
Karto heeft internationale fotografieprijzen gewonnen en exposeert haar werk wereldwijd op kunstbeurzen en in galeries. Tot haar clientèle behoren luxe hotelketens zoals Waldorf Astoria, parfumeriehuis Cortese Venezia en talloze particuliere verzamelaars.