Fox Sports lanceert per club magie van live-commercial

25-07-2018 (12:27) - Creatie

Als onderdeel van de FOX Sports-campagne ‘De Magie van Live’ lanceert de zender vandaag voor alle 18 Eredivisieclubs een eigen video, waarin hun voetbaldromen voor komend seizoen waarheid worden. De video’s zijn geproduceerd door HALAL en geregisseerd door Johan Kramer.  


“Door voor iedere Eredivisieclub een eigen video te ontwikkelen, dompelen we de fans volledig onder in het eigen clubgevoel.” zegt Jan Bonjer, Marketing Director van FOX Sports. “Met ‘De Magie van Live’ brengen we het speciale gevoel in beeld dat zo kenmerkend is voor de start van een nieuw seizoen: als straks de bal weer rolt, dan is live op het veld echt alles mogelijk. Die beleving vol van hoop en verwachting hopen we hiermee uit te drukken.”


‘Absolute droomopdracht’

De productie van de 18 video’s is uitgevoerd door HALAL. “Als voetbalfreak en regisseur was het fantaseren over de toekomst van elke club een absolute droomopdracht” zegt Johan Kramer (HALAL). “Maar het schrijven en filmen van 18 commercials was tegelijkertijd ook een grote uitdaging, waarbij we soms door de actualiteit werden ingehaald. In de film van NAC Breda kozen we bijvoorbeeld voor het perspectief van de keeper, die een paar dagen na de opnames opeens van club veranderde. De dag erna konden we opnieuw beginnen.”

 
De campagne loopt tot medio september en wordt ingezet op tv, radio, out of home, print, online en op sociale media. Waar mogelijk wordt lokaal het campagnebeeld ingezet van een club uit de regio. Voor het delen van de clubspecifieke films met de fans wordt ook samengewerkt met de eigen kanalen van de Eredivisieclubs. Het nieuwe seizoen van de Eredivisie begint op 10 augustus met de wedstrijd PEC Zwolle – sc Heerenveen. 


Credits

DIRECTOR: Johan Kramer

PRODUCTION: HALAL

DOP: Douwe Hennink 

EDITOR: Annelien van Wijnbergen

GRADING: Joppo in De Grot

ONLINE: De Grot

MUSIC: Marcel Walvisch 

STYLIST: Lynn van Eck

HAIR/MAKE UP: Scarlet Kraidy

FOX SPORTS: Jan Bonjer, Leonardo Horst, Sabine Verheul, Mark Harris