Free a Girl shockeert

04-04-2017 (13:32) - Creatie

Om aandacht te vestigen op kinderprostitutie heeft Free a Girl een pop-up peepshow geopend op de Amsterdamse Dam. In de peepshow zijn geen volwassen vrouwen te zien, maar worden bezoekers geconfronteerd met een realiteit waarin miljoenen kinderen worden gedwongen tot prostitutie.

 
De shockerende actie moet aandacht vestigen op de Week voor de Kinderprostitutie die van 15 tot en met 21 mei plaatsvindt. ‘Hoewel de getallen niet met zekerheid vast te stellen zijn, zitten er wereldwijd miljoenen kinderen vast in de prostitutie en ieder jaar komen hier kinderen bij’, vertelt Evelien Hölsken, directeur en medeoprichter van Free a Girl. In Brazilië worden jaarlijks 4.740 meldingen gedaan van kinderprostitutie. In Bangladesh zitten naar schatting 40.000 kinderen in de prostitutie. In India wordt het aantal geschat op 1,2 miljoen. In Nederland zijn in het eerste half jaar van vorig jaar 115 slachtoffers van kinderprostitutie geregistreerd. Hölsken: ‘Dit kan niet en mag niet. Daarom vragen wij aandacht voor deze problematiek en lanceren we de Week tegen Kinderprostitutie.’
 
De pop-up peepshow werd geopend door de nieuwe Free a Girl-ambassadeur Niels Geusebroek. Hij bracht vanochtend een akoestische versie van zijn nummer Here Am I ten gehore, het nummer draagt hij op aan Stichting Free a Girl. Op www.weektegenkinderprostitutie.nl kun je zien wat jij kunt doen om kinderprostitutie wereldwijd te bestrijden.
 
Foto: Melody Lieftink