Geen kerst zonder Notenkraker: Let’s go nuts

Geen kerst zonder Notenkraker: Let’s go nuts

23-12-2020 (13:55) - Creatie

Iedere balletliefhebber kent ‘de Notenkraker van Tchaikovsky. Normaal gesproken zijn rond de feestdagen de theaters tot de nok gevuld als de crème de la crème van de internationale balletwereld deze klassieker danst. Zo niet in 2020. De theaters bleven leeg, de dansers zaten werkeloos thuis.
 
Dat was voor reclamefotograaf en director Paul D. Scott genoeg aanleiding om het heft in eigen hand te nemen en een non-branded korte film te maken waarin jonge professionele dansers van over de hele wereld hun eigen interpretatie van de Notenkraker geven. Thuis, op hun balkon, in hun tuin of in lege straten, in liften en in parken werden ze door Scott van een (vaak grote) afstand geregisseerd terwijl zij zichzelf filmden.
 

Vier delen

De film, die uit vier delen bestaat (als geheel te zien maar ook als losse afleveringen te bekijken) laat een intiem beeld zien van jonge topdansers die in hun eigen omgeving, in hun eigen kleding en op soms grote afstand van elkaar, samen een unieke Notenkraker dansen.
 

Must see

Een must see die een bijzondere culturele traditie, in een voor dansers èn publiek verder doods 2020, springlevend houdt. In de woorden van distributeur en director Paul D. Scott: ‘It's a real passion project.’
 

credits

Distributor: Studio Scott
Director: Paul D. Scott
Editor: Arthur Ivens
Musical Composer: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Musical Interpretation: Maurits Verwoerd
Project Manager: Valentine Bouquet
Collaboration and Cast: The Fashion Composers Agency
Production: Studio Scott

  

Let's Go Nuts. The Duet from Paul D. Scott on Vimeo.

 

Let's Go Nuts. Male Solo from Paul D. Scott on Vimeo.
 

Let's Go Nuts. Female Solo from Paul D. Scott on Vimeo.

 

Let's Go Nuts. The Coda from Paul D. Scott on Vimeo.