Gezocht: de beste Online Filmleraar van het Jaar

30-04-2020 (13:56) - Creatie

Het Netwerk Filmeducatie gaat dit jaar op zoek naar de beste Online Filmleraar van het Jaar. Voorgaande jaren was de landelijke verkiezing gericht op de beste filmleraar, maar de huidige tijd vraagt om een nieuwe benadering, vinden het Netwerk Filmeducatie, het Eye Filmmuseum en het Nederlands Film Festival.
 
Een online filmleraar is iemand die zijn of haar lessen via film aantrekkelijk maakt voor thuiszittende leerlingen, iemand die leerlingen activeert, die film als middel inzet om ook creativiteit in zijn lesinhoud te brengen, iemand die in staat is om het filmpje aan te laten sluiten op een vervolgopdracht. De online filmleraar is de ambassadeur van het onderwijs van de toekomst en vind je terug in bijna alle leergebieden: van talen tot mens en maatschappij. De lessen van de genomineerde leraren worden onder meer beoordeeld op vorm, techniek en inhoud. Hier vind je alle criteria.
 

Boegbeeld

De winnende leraar is één schooljaar lang het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, is premium spreker op filmnetwerkevents en mag een jaar lang gratis naar de film. Met de klas mag de leraar naar een filmtheater of filmfestival naar keuze. De winnaar neemt ook plaats in de jury van de volgende verkiezing.
 

Nomineer een leraar

Leerlingen, leraren, schooldirecties, ouders, buren, vrienden of filmprofessionals kunnen van 23 april tot en met 19 juni hun favoriete Online Filmleraar van het Jaar nomineren. De vakjury bestaat dit jaar uit de Filmleraar van 2019 Malu Sanders, Martijn Bleekendaal (filmmaker), Kevin Toma (journalist), Marilyn Bartling (die in 2019 de prijs voor beste documentaire als profielwerkstuk won), en Sultan Göksen (docenten opleider HvA).