Graffiti artist JonOne ontwerpt Hennessy Very Special Limited Edition

09-10-2017 (17:32) - Creatie

Na samenwerkingen met onder anderen Shepard Fairey, Kaws, Futura en Scott Campbell heeft Hennessy dit jaar één van de meest bekende graffiti artists van de afgelopen 30 jaar weten te strikken voor het ontwerp van de populaire Hennessy Very Special Limited Edition. De eer valt dit jaar te beurt aan de Amerikaan JonOne.
 

De uit Harlem (New York) afkomstige artiest groeide op in de hoogtijdagen van de graffiti en hip hop. JonOne’s achtergrond heeft zich duidelijk vertaald in zijn eigenzinnige werk, dat een reflectie is van de street art cultuur. Zijn kenmerkende stijl komt terug in het design van de nieuwe Hennessy Very Special Limited Edition fles, die vanaf vandaag in zeer beperkte oplage te koop is bij de beter geselecteerde slijterijen in Nederland, voor de adviesverkoopprijs van €39,50.
 

Relatie met Frankrijk

De in Harlem geboren en getogen artiest heeft een bijzondere band met Frankrijk, het land van de cognac. Een ontmoeting met een paar Franse straatartiesten in 1987 veranderde zijn leven. Ze moedigden hem aan om naar Parijs te verhuizen, een advies wat hij daadwerkelijk opvolgde. In 2015, bijna 30 jaar na deze ontmoeting, ontving JonOne de Légion d'Honneur: de hoogste Franse onderscheiding. 
 
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.