HALAL lanceert nieuw platform Lockdown Productions

09-04-2020 (10:09) - Creatie

HALAL heeft een platform gelanceerd waar 'zelfredzame' regisseurs, fotografen en andere beeldmakers een podium krijgen. De site heet, heel toepasselijk, Lockdown Productions en toont werk van makers die in quarantaine zitten en zich niet laten belemmeren door de minimale bewegingsvrijheid en beperkte middelen die ze op dit moment tot hun beschikking hebben.
 
Op Lockdown Productions staan beeldmakers van HALAL zelf, maar ook ‘bevriende’ animatoren, CGI-kunstenaars en multidisciplinaire duo’s. Ze zitten in Nederland, Berlijn, London, Kopenhagen en Parijs. Klanten kunnen dus uiteenlopend werk laten maken op verschillende locaties.
 
Gijs Determeijer, partner en executive producer van HALAL vertelt: ‘Lockdown Productions laat bureaus en adverteerders werk van beeldmakers zien, die met weinig, soms minimale middelen het maximale creëren. Wij houden met dit initiatief vast aan onze onwrikbare passie om, ongeacht de omstandigheden, empathisch, relevant en soms zelfs provocerend werk te produceren. Door het platform ook open te stellen voor niet-HALAL makers hopen we met klanten in deze ongekende tijd nog spannendere verhalen te creëren. Liefst zo spannend en intrigerend dat wanneer we op deze tijd terugkijken, we kunnen concluderen we met elkaar nieuwe creatieve en vernieuwende films, beelden en verhalen hebben verteld.’