Het Nieuwe Instituut Rotterdam host 'The World Around' met Guggenheim Museum New York

Het Nieuwe Instituut Rotterdam host 'The World Around' met Guggenheim Museum New York

23-11-2021 (14:43) - Creatie

Het Nieuwe Instituut is medeorganisator van de derde editie van The World Around: een toonaangevend evenement op het gebied van hedendaagse architectuur en design. Samen met het Solomon R. Guggenheim Museum in New York host Het Nieuwe Instituut tussen 29 januari en 5 februari 2022 deze wereldwijde conferentie die zowel online als offline plaatsvindt.
 
Het jaarlijkse evenement heeft als doel om een kritisch en divers netwerk van makers en denkers samen te brengen en het internationale gesprek over architectuur en design te versterken. The World Around presenteert jaarlijks tientallen baanbrekende en debatbepalende projecten uit de ontwerpwereld. Het Nieuwe Instituut is de eerste Europese samenwerkingspartner.
 

Uitgebreider dan voorgaande jaren

De organisatie van The World Around werkt dit jaar volgens een uitgebreider format dan voorgaande jaren. Zo wordt er voor het eerst met twee verschillende locaties samengewerkt en duurt de conferentie nu in plaats van een dag een hele week. Het evenement wordt op zaterdag 29 januari geopend in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en op zaterdag 5 februari afgesloten in het Guggenheim Museum in New York. In de tussenliggende week wordt een op maat gemaakt online programma aangeboden met terugblikkende video’s van de opening in Rotterdam, artikelen en andere relevante digitale content.
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.