Het Noordbrabants Museum opent digitaal met virtuele rondleiding

03-04-2020 (16:58) - Creatie

Het Noordbrabants Museum opent haar deuren voor een digitaal bezoek vanuit de eigen huiskamer. Om in deze tijd toch beschikbaar te zijn voor het publiek, opent het museum de virtuele deuren. Glasnost werd ingeschakeld voor het concept en ontwikkelde in korte tijd een interactieve rondleiding.
 
Stella Nulens, Hoofd marketing en communicatie van Het Noordbrabants Museum: “De deuren van ons museum moesten dicht, dat was slikken. Maar daarna ging meteen de knop om. Wat kunnen we onze bezoekers wèl bieden? Samen met Glasnost lag er binnen één dag een passend concept en een haalbaar plan. Ze snapten meteen waar we heen wilden. Dankzij hun enthousiasme, de korte lijnen, goede dosis humor en keihard werken stappen onze bezoekers vanaf vandaag digitaal ons museum binnen.”
 

Interactieve rondleiding

In een interactieve video neemt theatermaker en presentator Lucas De Man de kijker mee door het museum. Ondanks de gesloten deuren, stap je vanuit je huiskamer zo Het Noordbrabants Museum in. Lucas geeft samen met experts uitleg over de vaste collectie en wisseltentoonstellingen, waaronder bijvoorbeeld ‘De Pastorie’ van de uit Noord-Brabant afkomstige Vincent van Gogh en Jan Sluijters. De kijker kan zelf kiezen voor verdieping door middel van keuzemogelijkheden.
 
De volledige rondleiding door Het Noordbrabants Museum is te volgen op www.hnbm.nl/tour


Credits

Klant: Het Noordbrabants Museum
- (Online) Marketing: Stella Nulens, Charlotte Zwaan en Yvonne Keulaars
Creatief concept en PR: Glasnost
- Strategie: Wouter Glaser, creatief concept: Christian Brienen, Account & PR: Xanne Liebregts, Beau Moesman, Lizzy van der Hofstad
Videoproductie: FOUR CREATING