hiv hoort geen taboe meer te zijn

12-10-2017 (09:00) - Creatie

Het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt geleidelijk. Toch komen er jaarlijks nog zo’n 900 nieuwe hiv-diagnoses bij. Eind 2015 was het geschatte totaal 22.900. Hierbij begint 45% van de mensen met een hiv-diagnose laat met behandelen, wanneer de afweer al behoorlijk is aangetast. Vandaag gaat een campagne van start om mensen ervan te overtuigen zich sneller te laten testen.


Met het doorbreken van het taboe dat nog altijd op hiv rust, wil het H-TEAM bereiken dat mensen zich eerder laten testen en sneller met een behandeling beginnen. Naast  wenskaarten, lanceert het H-TEAM twee video’s die laten zien dat hiv heel normaal is die op de website www.laatjesneltesten.nl te zien zijn.


Snelle behandeling hiv een must

De ‘positieve’ wenskaarten zijn vanaf vandaag te verkrijgen bij het Amsterdamse Scheltema, Savannah Bay in Utrecht en bij de American Book Center filialen in Den Haag en Amsterdam. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Aidsfonds.


Over het H-TEAM 

Het H-TEAM (HIV Transmission Elimination Amsterdam) is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen die zich bezighouden met de hiv-epidemie. Onder andere GGD Amsterdam, Soa Aids Nederland, het AMC en de Hiv Vereniging zijn partners in dit project. Man tot Man is het platform dat mannen die seks hebben met mannen in Nederland tools en informatie biedt om te genieten van beschermde seks. Het is voor het eerst dat het H-TEAM een landelijke uitrol kent. 

 www.hteam.nl.