ING en SuperHeroes Amsterdam lanceren 3D audio podcast Koplopers

14-03-2017 (16:29) - Creatie

In de podcast serie ‘Koplopers’ volg je bijzondere verhalen van dichtbij, in speciaal opgenomen 3D audio. Door deze techniek bevind je je letterlijk op een reusachtig sportveld met voetballende jongeren, in het restauratieatelier van het Rijksmuseum of op een varend schip. De podcast volgt verschillende mensen die hun schouders onder maatschappelijke initiatieven zetten.


binaural audio
De serie is gemaakt door SuperHeroes Amsterdam in samenwerking met Big Orange en is de eerste podcast die in Nederland met binaural audio is gemaakt. ING lanceert deze vernieuwende podcast als onderdeel van een campagne waarin de bank haar betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving laat zien.
 
bijzondere verhalen 
In elke aflevering van zo’n 20 minuten bespreekt presentator Steye van Dam met vliegende reporter Sean Walsh de verhalen die schuilgaan achter de Koplopers. Dit zijn mensen die tal van Nederlanders weten te betrekken bij de samenleving. Of het nu gaat om researchers in het Rijksmuseum die de historische pracht van Marten en Oopjen willen delen of om een muzikant die dementerende ouderen herinneringen teruggeeft met geluiden. 
 
luisteren
De volledige podcast serie ‘Koplopers’ is vanaf vandaag live. De afleveringen zijn zowel op ING.nl/koplopers als Spotify.nl te beluisteren, aan het eind van de week zijn deze ook op iTunes beschikbaar. De campagne rondom de podcasts is terug te horen op Spotify, via de ING kanalen en komt terug in andere Nederlandstalige podcasts.