Inschrijving Dutch Design Awards op 1 maart van start

28-02-2019 (14:14) - Creatie

De nieuwe editie van Dutch Design Awards (DDA) opent op vrijdag 1 maart. Voor de 17e keer wordt ontwerpend Nederland uitgenodigd om hun beste werk in te sturen. Van nieuwe cross-overs en samenwerkingen, tot vakmanschap en materialisatie, tot een prikkelende aanpak of aantrekkelijke vorm.


Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich tot en met 17 april opgeven voor de Young Designer Award en dingen opdrachtgevers mee naar de Best Commissioning Award.


Commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige jury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. 


nieuwe visuele identiteit

De komende editie heeft DDA een nieuwe visuele identiteit, die refereert aan de Nederlandse ontwerptraditie. In deze moderne interpretatie kunnen geometrische vormen op een vloeiende manier van grootte en positie wisselen, om zich zo te vormen naar een verscheidenheid aan digitale en gedrukte uitingen.