Inschrijving Nikon Photo Contest 2020-21 geopend

Inschrijving Nikon Photo Contest 2020-21 geopend

22-10-2020 (12:19) - Creatie

De inschrijving voor de de Nikon Photo Contest 2020-21 is geopend. Deze tweejaarlijkse internationale fotowedstrijd bestaat uit een wedstrijd voor foto's en een wedstrijd voor korte films. Zowel professionele als amateurfotografen en filmmakers worden uitgenodigd om mee te doen. De jury staat onder leiding van artdirector Neville Brody.
 
Beide wedstrijden van De Nikon Photo Contest 2020-2021 hebben twee categorieën: Open en Next Generation. Het thema van de categorie Open is 'Connect'. De deelnemers worden gevraagd de betekenis en het belang van communicatie te verkennen, en op zoek te gaan naar datgene wat mensen met de wereld verbindt. Fotografen en filmmakers moeten via hun beelden laten zien hoe zij aankijken tegen de 'connectie' die ze om zich heen ervaren.

Het thema van de categorie Next Generation (open voor fotografen en filmmakers van 25 jaar en jonger) is 'Passion'. Het woord alleen al roept actie op, brengt empathie teweeg en heeft het vermogen om de toekomst te veranderen. Passie kan de wereld ontroeren, en dat is waar het in deze categorie om gaat. De jury kiest de foto’s en korte films die er het best in slagen om het gevoel van pure, hartstochtelijke passie over te brengen, wat het onderwerp verder ook is.
 
De Nikon Photo Contest bestaat al sinds 1969. Bij de vorige editie werd er door zo’n 33.000 fotografen uit 170 landen werk ingestuurd. Meer informatie over de wedstrijdcategorieën en mogelijkheden om deel te nemen zijn te vinden op de website van de Nikon Photo Contest. De winnaars worden in juli 2021 bekendgemaakt.
 
Foto: Nikon-photocontest.com