INSTINCT ook geselecteerd voor Toronto Film Festival

13-08-2019 (16:57) - Creatie

De film INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn doet het erg goed in het buitenland. De film is ook geselecteerd voor het Internationale Film Festival van Toronto.
INSTINCT zal te zien zijn als onderdeel van het Contemporary World Cinema programma, dat gewijd is aan de beste films van over de hele wereld met een focus op niet-Engelstalige arthousefilms. De film dingt in Toronto ook mee naar de jaarlijkse 'Grolsch People’s Choice Award'. 
 
INSTINCT beleefde op maandag 12 augustus haar Europese première op het International Film Festival in het Zwitserse Locarno. Eerder werd al bekend dat het debuut van Reijn de openingsfilm is van het Nederlands Film Festival. En nu dus ook een Noord-Amerikaanse première in Toronto.
 
Carice van Houten en Marwan Kenzari spelen de hoofdrollen in de psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent. De film is geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina van Reijn, en BNNVARA.