Joke Veeze Foundation start mode-illustratieprijs 2018

09-04-2018 (12:10) - Creatie

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de vierde keer een wedstrijd voor jonge modetalenten. Dit jaar staat de modeprijs in het teken van mode-illustraties met als thema 'Memphis'. Voor de Joke Veeze Award 2018 bestaat de jury uit mode-illustrator Piet Paris, modestylist Frans Ankoné en mode-illustrator en modeontwerper Machteld Schouten.
 
 
Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van 2 of 3 mode-illustraties op A3 formaat te maken. Het kleurrijke thema 'Memphis' is het uitgangspunt. Daarbij gaat het om de in Milaan in 1980 opgerichte Memphis Group, onder aanvoering van de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass (1917-2007).
 

inzenden voor 15 mei

 De mode-illustratieprijs is gericht op studenten van kunst- en modeacademies en op afgestudeerden, tot 5 jaar na het behalen van een diploma. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 30 jaar. De uiterlijke inzendtermijn is 15 mei 2018. 
 
 
De illustraties van alle genomineerden zullen op een speciale expositie in Amsterdam te zien zijn. De feestelijke prijsuitreiking vindt eind juni plaats. Aan de Joke Veeze Award 2018 is een eerste prijs verbonden van € 3.000,- en een tweede prijs van € 1.000,-. 
 

Joke Veeze Foundation

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevormgeving en -styling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door het jaarlijks organiseren van een masterclass en een modeprijs met een wisselende invulling: ontwerp, fotografie of styling.