Jonge componist gezocht voor uitvoering in Carnegie Hall

25-08-2017 (12:15) - Creatie

Voor een optreden in Carnegie Hall is componist Merlijn Twaalfhoven op zoek naar een zeer jonge componist (tot 17 jaar). Twaalfhoven is uitgenodigd om voor het Concert for a Sustainable Planet een compositie te schrijven over de wereld in 2030. In plaats van zelf te componeren, nodigt hij jonge musici uit om hun droom voor de wereld in een lied of melodie uit te drukken. Met musici van het New York Philharmonic zal dit vervolgens worden uitgevoerd en opgenomen.


Concert for a Sustainable Planet 

Het Concert for a Sustainable Planet op 18 september a.s. wordt georganiseerd het (door) de VN-organisatie Sustainable Development Solutions Network (UNSDSN) waar ook (bijvoorbeeld) de Nederlandse wetenschapper Robbert Dijkgraaf en Unilever CEO Paul Polman lid van zijn. Hier klinken composities die een bijdrage leveren aan de 17 Duurzame Doelen die de VN voor 2030 heeft opgesteld. De betrokken kunstenaars leggen directe relaties tussen wetenschap, kunst en maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, armoede of kinderarbeid. Het concert zal worden bijgewoond door VN-officials, wetenschappers, politici en de aanwezigen van de jaarlijkse conferentie van UNSDSN over duurzame ontwikkeling.


video van 1 minuut

Een compositie, lied of rap kan tot 1 september worden ingezonden in de vorm van een video van ongeveer 1 minuut. Niet alleen maakt de compositie kans op uitvoering in Carnegie Hall, ze wordt ook opgenomen in het netwerk van “Musical Postcards”. Dit is een wereldwijde structuur van muzikale uitwisseling tussen jonge componisten onderling en professionele musici. De resultaten van deze samenwerkingen zijn de afgelopen jaren uitgevoerd door o.a. het New York Philharmonic, philharmonie zuidnederland en Helsinki Philharmonic.


Meer op http://musicalpostcards.org/news