Jongeren moeten lezen dankzij toptrio

22-05-2018 (11:02) - Creatie

3PAK, de Geschenkbundel bij de Boekenweek voor Jongeren, wordt dit jaar geschreven door het top trio Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong. De jonge auteurs gaan de uitdaging aan om alle 834.000 scholieren tussen de 15 en 18 jaar te boeien met een kort verhaal. Want een boek 'kan zoveel doen.'


Nhung Dam: "Ik hou van bingewatchen, films kijken, playstation spelen, maar de boeken die ik las hebben me gemaakt tot wie ik ben. Heel trots dat ik nu op mijn beurt dit verhaal mag schrijven."


Nhung Dam is schrijfster, actrice en theatermaakster. Zij debuteerde in 2017 met de roman Duizend vaders en won hiermee het Beste Groninger Boek 2018. Het boek is ook genomineerd voor Beste Boek voor Jongeren, de prijs die bij de start van de Boekenweek voor Jongeren wordt bekendgemaakt.

 

boeken zijn belangrijk

Raoul de Jong: "Sommige dingen begrijpen pubers beter dan volwassenen en juist daarom heb ik zin om ze te vertellen over alle mooie boeken die ze kunnen lezen. Ik ben schrijver geworden omdat ik weet hoe boeken je leven kunnen veranderen."


Raoul de Jong is danser, columnist en schrijver van zes boeken. Met zijn tweede boek Stinknegers (Fosfor) won hij de Dick Scherpenzeel Prijs. De grootsheid van het al (De Bezige Bij), zijn vijfde boek, werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs 2014 en won ‘Het beste Rotterdamse boek 2015’. Over zijn laatste, Dagboek van een puber (De Bezige Bij), zei David Sedaris: ‘Ik sta versteld van zijn jeugdige kracht. Wat een boek!’


Tim Hofman: "Ik ben trots dat ik een van de gezichten mag zijn voor de Boekenweek voor Jongeren. Het sluit aan bij zowel mijn liefde voor literatuur als mijn missie om het op te dienen aan jonge mensen. Mijn rijmbundel was een eerste stap, een verhaal schrijven voor 3PAK gaat een flinke stap verder."