Kimi Creator Challenge van start. Aanmelden kan nu!

17-05-2021 (14:00) - Creatie

Wie ontwerpt de nieuwe raceschoenen van Kimi Räikkönen? Daar gaat het om in de Kimi’s Creator Challenge. De Kimi’s Creator Challenge is een internationale ontwerpwedstrijd, waarbij je de mogelijkheid krijgt om de nieuwe raceschoenen van Kimi Räikkönen te ontwerpen.
 
De winnende schoenen worden geproduceeerd door Sparco en door Kimi Räikkönen gedragen tijdens een F1 raceweekend in 2021. Vervolgens worden de gedragen raceschoenen geveild voor het goede doel ‘Save the Children’. De winnaar krijgt bovendien een volledige ConceptD creator studio bestaande uit een ConceptD 300 workstation een ConceptD CP monitor.
 
Van alle ingezonden ontwerpen wordt via een online stemproces een top 3 gekozen door het publiek. Daarna zal een internationale jury het beste ontwerp kiezen. De top 3 wordt beoordeeld op basis van originaliteit, emotionele impact, uiterlijke kenmerken en technische haalbaarheid. De jury bestaat uit Kimi Räikkönen zelf en een afgevaardigde van Alfa Romeo Racing Orleon F1 team, Sparco (de producent van de schoenen) en Acer. De winnaar wordt half juni bekend gemaakt.
 

Gesigneerd en geveild voor het goede doel

Het winnende ontwerp van de raceschoen wordt geproduceerd door Sparco en gedragen tijdens een F1 raceweekend in 2021 door Kimi Räikkönen. De schoenen worden vervolgens door hem gesigneerd en geveild om geld in te zamelen voor het goede doel Save The Children.
 

Ben jij de maker van het nieuwe ontwerp?

Tot 1 juni aanstaande kunnen ontwerpen worden ingezonden. Meedoen? Ga naar de website van de Kimi’s Creator Challenge, download het ontwerpsjabloon en de richtlijnen, maak jouw unieke ontwerp van de raceschoen en stuur dit ontwerp in via dezelfde website. Leuk detail: alleen je ontwerp inzenden loont al, want je verdient met je ontwerp een kortingscode, die goed is voor 15% korting op ConceptD producten in de Acer Store. De kortingscode kan tot 8 juni worden gebruikt.