Kinderen nemen Earth Speakr over, het interactieve kunstwerk van Olafur Eliasson

01-07-2020 (10:20) - Creatie

Earth Speakr is het nieuwe interactieve kunstwerk van kunstenaar Olafur Eliasson en AKQA dat reflecteert hoe kinderen denken over de toekomst en het welzijn van onze planeet. Het kunstwerk stimuleert kinderen om te praten en volwassenen, besluitvormers, changemakers en wereldleiders om naar hun boodschap te luisteren.
 
   
 
Earth Speakr maakt gebruikt van augmented reality en bestaat onder andere uit een gratis app en een interactieve website die wereldwijd beschikbaar is in de 24 officiële talen van de Europese Unie.

De komende zes maanden kan iedereen de Earth Speakr-app downloaden en hun omgeving animeren aan de hand van interactieve technologie. Kinderen en jongeren onder de kiesgerechtigde leeftijd kunnen meedoen door hun stem te lenen - aan een boom, een bananenschil, de lucht of de straat - en op te komen voor hun omgeving en de planeet. Deze creatieve berichten worden gedeeld op www.earthspeakr.art en zijn op de app te zien via Augmented Reality (AR).
 
Eliasson creëerde Earth Speakr ter gelegenheid van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de EU 2020. Volg het project op de website of sociale media: @earthspeakr #earthspeakr #listentothefuture