Komkommernieuws #1: Gaudí's eerste huis voor een nacht op Airbnb

22-06-2021 (15:41) - Creatie

Het is zomer, dat betekent weer komkommertijd en dus ook komkommernieuws bij FONK online. Wij nemen je mee in het leukste zomernieuws over van alles wat je niet écht hoeft te weten.
 
Voor één nacht opent het eerste huis van Antoni Gaudí in Barcelona, Casa Vicens, dit najaar haar deuren voor een heel bijzonder verblijf. Nooit eerder kregen gasten ’s nachts toegang van dit niveau tot dit opmerkelijke architecturale juweel, dat het grootste deel van zijn 136-jarige bestaan in particuliere handen is geweest. Gebouwd als een rijkelijk zomerhuis voor een lokale familie, werd Casa Vicens ontworpen door de man die de wereld zou verbazen met zijn buitengewone en unieke kerk in Barcelona.
 

Exclusieve toegang tot Casa Vicens

Gasten die hun boeking hebben veiliggesteld, worden begroet door hun Host Emili, een lid van het team dat onlangs Gaudí's eerste meesterwerk omtoverde tot een huismuseum. Emili zal zijn inzichten en geheimen van het recente restauratieproject delen tijdens een exclusieve rondleiding door het huis, dat algemeen wordt beschouwd als een van de eerste gebouwen van de Art Nouveau-beweging - een architectuurstijl die volledig brak met de normen van die periode. De deuren zullen gesloten zijn voor het publiek, waardoor gasten exclusieve toegang krijgen tijdens een verkenning van Casa Vicens en de kenmerkende mix van Moorse, neoklassieke en organische vormen.

 

Diner

Na een diepe duik in de geschiedenis van het gebouw, worden gasten getrakteerd op een - op Gaudí geïnspireerd - Michelin-sterrenmenu in de eetkamer: een adembenemend juweel dat vol zit met unieke en nooit eerder vertoonde decoratieve accenten - de perfecte setting voor een intieme, maar onvergetelijke maaltijd. Het diner wordt gevolgd door een slaapmutsje in de luxe rookruimte.
 
De boeking voor dit najaar opent op 12 juli 2021 om 16:00 uur voor een verblijf van één nacht voor een groep van twee gasten. Gasten krijgen de kans om een reservering aan te vragen. Geïnteresseerde gasten moeten er rekening mee houden dat de huisregels strikt in overeenstemming zijn met de lokale Covid-19 richtlijnen en dat degenen die een reservering willen maken in hetzelfde huishouden moeten wonen om het risico op besmetting te minimaliseren. Het huis zal worden schoongemaakt in overeenstemming met het aangescherpte schoonmaakprotocol van Airbnb.